IEMT is toch een soort EMDR?
Ongewenste gevoelens · 18. januari 2024
Het antwoord is nee. Wat je waarschijnlijk bedoelt, is dat je het werken met oogbewegingen herkent van EMDR. En dat klopt. Maar IEMT gaat verder dan dat. Het heeft het beste van 8 methodes samengevoegd.

Voor goeroes en hippe mensen
Ongewenste gevoelens · 01. december 2021
Dat langdurige stress een negatieve invloed heeft op ons lichaam, onze geest, het immuunsysteem en onze hersenfuncties, dat weet je vast. Maar hoe komen we van die toxische stress af? Eén van de manieren is meditatie.

Ben je nog besmettelijk?
Ongewenste gevoelens · 13. september 2021
Even eerlijk… denk jij bij deze vraag ook als eerste aan Corona? Dan zegt dit iets over hoe jouw en mijn brein de afgelopen tijd zijn geprogrammeerd. Jaren geleden had je waarschijnlijk vragend gekeken, ‘besmettelijk, voor wat precies’? Maar nu zijn Corona en besmettelijkheid als een soort twee-eenheid met elkaar verbonden.

Stof tot nadenken
Spiritualiteit & intuïtie · 14. mei 2021
Ja, het klinkt lekker zweverig maar ik kan er niks aan doen, zo word je gewoon geboren. Jij bent het ook...puur en perfect. Door pijnlijke ervaringen van het leven wordt je aangeboren schittering bedekt met een laagje stof.

Stress = topsport zonder wedstrijd
Ongewenste gevoelens · 23. april 2021
Langdurige stress is te vergelijken met een hardloopwedstrijd waarbij het startschot voor de wedstrijd ontbreekt. Stress zorgt ervoor dat je lichaam voortdurend gericht is op actie. Het zet je gezondheid onder druk.

Stop de trend. Bij jou!
Ongewenste gevoelens · 23. februari 2021
Iedere familie heeft zijn eigen unieke familiegeschiedenis. Sommige thema's die je deelt met je ouders en voorouders worden generaties lang doorgegeven. Positief en negatief. Lees hier hoe je het doorgeefsysteem stopt.

Jouw mening doet er niet toe
Ongewenste gevoelens · 26. januari 2021
Je omgeving, je opvoeding en de dingen die je meemaakt, bepalen de kleur van je bril. Het bepaalt hoe jij de wereld om je heen ziet en beoordeelt. Jouw filter maakt razendsnelle inschattingen van wat je moet vermijden en wat je wilt bereiken. In deze blog lees je meer over hoe deze automatische koppelingen werken.

Wat kies jij?
Ongewenste gevoelens · 18. december 2020
Heb jij wel eens nagedacht over hoe je Corona eigenlijk wilt zien? Als het grote allesvernietigende monster of als een microscopisch klein organisme dat we zo min mogelijk inspraak willen geven. Je zou zeggen gemakkelijke keuze, dat laatste natuurlijk. Toch is het in ons onderbewustzijn nog niet zo’n uitgemaakte zaak. We kunnen er nu eenmaal niet omheen. Lege straten, gesloten winkels en voor sommigen zelfs lege stoelen aan de kersttafel. De stress, het verdriet en de eenzaamheid is overal...

Ongewenste gevoelens · 07. december 2020
Jarenlang kreeg ik er de kriebels van: goudvissen. Op mijn 9e verjaardag kreeg ik ze ongevraagd maar goedbedoeld cadeau. Totdat één van de vissen bij het schoonmaken van de kom uit het netje sprong en de afvoer in glibberde. Ik schrok me rot en in een splitsecond besloot ik de vis al spartelend aan zijn staart uit het putje te trekken. Visje gered, maar angst geboren. Ik kreeg nachtmerries en kon niet meer naar goudvissen kijken zonder dat huiveringwekkende gevoel. Bovenstaande is een...

Dat wil toch iedereen!
Ongewenste gevoelens · 29. oktober 2020
Regelmatig zie ik ze in mijn praktijk. Jongeren die vastlopen, uitvallen of het contact verliezen met zichzelf of hun omgeving. Onbewuste ervaringen spelen hierin een belangrijke rol. Hoe dit ontstaat en hoe jongeren weer in hun kracht komen te staan, lees je in deze blog.

Meer weergeven

Veronique Eijkelkamp

06 - 316 835 16

veronique@overlevenskunst.nl

Delden

KvK - 72984481

BTW - NL001650831B84