Voor goeroes en hippe mensen

Dat langdurige stress en angst een negatieve invloed hebben op ons lichaam, onze geest, het immuunsysteem en onze hersenfuncties, dat weet je vast. Maar hoe komen we van die toxische stress af? Eén van de manieren is meditatie. 

 

Ook voor jou

Wanneer je bij meditatie nog steeds denkt aan gekleurde gewaden, bergtoppen, kristallen en groene sapjes, dan ben je in de tijd stil blijven staan. Hoewel meditatie al eeuwen oud is, wordt deze techniek al lang niet meer alleen toegepast door goeroes en hippe mensen maar ook door mensen zoals jij en ik.

 

Gezondheid

Onderzoek heeft het bewezen. Meditatie zorgt voor een verbetering van je geestelijke én fysieke gezondheid. In sommige gevallen kan het soms letterlijk levensreddend zijn. Meditatie verlaagt het stresshormoon, verbetert de slaap, bevordert het immuunsysteem en vermindert ontstekingen. Wacht even…het bevordert het immuunsysteem en het vermindert ontstekingen! 

 

Weerstandbooster

Meditatie is dus een weerstandbooster die we helemaal in deze tijd goed kunnen gebruiken. Moet dat gelijk 20 minuten per dag, in kleermakerszit en met een leeg hoofd? Zeker niet, maar begin. Misschien helpen deze tips.

 

Tips

Tips om te starten met meditatie:

-       begin niet overmoedig maar met 2 minuten per dag

-       maak het niet te ingewikkeld dus ga ergens rustig zitten waar het goed voelt

-       volg met je aandacht je ademhaling

-       laat gedachten en gevoelens komen en gaan, en merk alleen op wat er is

-       ga met je aandacht weer terug naar je ademhaling

-       wees lief voor alles wat je tegenkomt

 

Lief zijn voor alles wat je tegenkomt. Dat geldt niet voor meditatie alleen!

 

IEMT is een methode om verlichting te bieden bij terugkerende ongewenste gevoelens (zoals stress, somberheid, trauma en angst), fysieke klachten en voor vragen rondom het zelfbeeld.

Veronique Eijkelkamp

06 - 316 835 16

veronique@overlevenskunst.nl

Delden

KvK - 72984481

BTW - NL001650831B84