Integral Eye Movement Therapy (IEMT)

Wil je meer rust, meer geluk en positiever in het leven staan? En hebben behandelingen tot dusver niks opgeleverd of ben je er maar niet aan begonnen omdat je ertegenop zag? Laat je positief verrassen door IEMT. IEMT is laagdrempelig, gemakkelijk en ongelofelijk effectief in het laten verdwijnen van klachten.

 

Wat is het geheim van IEMT?

Ervaringen hebben invloed op je gevoel, op je gedrag en op je overtuigingen, vaak zonder dat je het beseft. Dat komt omdat alles wat je doet en meemaakt, wordt opgeslagen in je onderbewustzijn. Je onderbewustzijn koppelt daarbij allerlei gebeurtenissen aan elkaar. Die koppelingen zijn echter niet altijd even logisch.

 

Gevoelens die je nu ervaart, kunnen daardoor moeilijk te herleiden zijn tot een bepaalde gebeurtenis. Het is dan ook veel effectiever om via je onderbewustzijn deze herinneringen aan te spreken, ongewenste koppelingen te verbreken en prettige, functionele nieuwe paadjes aan te leggen. Het probleem aanpakken bij de kern dus. En daar komt IEMT om de hoek kijken. 

 

Hoe werkt IEMT?

IEMT is een afkorting van Integral Eye Movement Therapy. Zoals de naam al zegt, volg je bij IEMT bepaalde patronen met je ogen. Die patronen neutraliseren herinneringen en overtuigingen die in je onderbewustzijn zijn opgeslagen. Daardoor zal een gebeurtenis of overtuiging van vroeger niet langer invloed hebben op jouw gevoel in het nu.

 

Het gevolg? Verwondering, verbazing en opluchting over het feit dat jij je direct al een stuk of zelfs volledig beter voelt. Een van mijn cliënten omschreef het als ‘bizar’ dat de herinnering er nog steeds was, maar ze zich er niet meer vervelend bij voelde. En dat alles dankzij die IEMT.

 

Is IEMT geschikt voor mij?

Ik heb IEMT al bij veel mensen met uiteenlopende vraagstukken toegepast. Op basis van mijn studies en mijn praktijkervaring kan ik je vertellen dat IEMT een hele geschikte methode is, wanneer je:

 • negatieve emoties en gevoelens hebt die te maken hebben met stress, een (dreigende) burn-out, depressie, angst, somberheid, een trauma, PTSS of een verlies.
 • een negatief zelfbeeld hebt of worstelt met je persoonlijke ontwikkeling.
 • onverklaarbare fysieke problemen hebt.
 • problemen in relaties hebt, zoals met je familie, je geliefde, je kinderen en/of je collega’s.
 • wilt afrekenen met belemmerende overtuigingen en wilt groeien als mens.

IEMT is dus breed inzetbaar, voor zowel privé- als werkgerelateerde vragen en zowel voor kinderen als volwassenen. Dus wil je oude patronen doorbreken of negatieve emoties loslaten? Dan is IEMT geschikt voor jou. Het enige dat jij hoeft te doen is gemotiveerd zijn om naar jezelf te kijken.

 

Wat zijn de voordelen van IEMT?

Veel mensen vinden het een verademing dat ze positieve resultaten zien, zonder het probleem inhoudelijk uitgebreid te hoeven bespreken. Je hoeft mij alleen maar kort je vraag te vertellen waarna we dankbaar gebruik maken van jouw snelle onderbewustzijn. Bij complexere vraagstukken geldt dat je vaak na drie tot vijf sessies al een groot verschil merkt. En soms zijn er slechts enkele sessies nodig om je van je klachten af te helpen. Ik laat je trouwens altijd eerst kennismaken met de methodiek om te zien of het voor je werkt. Zo ja, dan gaan we aan de slag met het thema dat jij aandraagt. Wil jij:

 • relaxter leven?
 • afrekenen met je angsten?
 • het verleden achter je laten zodat je vizier weer op de toekomst gericht kan zijn?
 • af van chronische stressgevoelens?
 • moeiteloos jezelf zijn?
 • minder piekeren?
 • verlost worden van ingrijpende gebeurtenissen?
 • meer grip op je gevoelens?
 • niet helpende overtuigingen transformeren?
 • je verbazen en verwonderen over het snelle effect van IEMT?

Dan hoop ik je te mogen ontmoeten. 

 

Veronique Eijkelkamp

06 - 316 835 16

veronique(apenstaartje)overlevenskunst.nl

Delden

KvK - 72984481

BTW - NL001650831B84