Ben je nog besmettelijk?

Even eerlijk… denk jij bij deze vraag ook als eerste aan Corona? Dan zegt dit iets over hoe jouw en mijn brein de afgelopen tijd zijn geprogrammeerd. Jaren geleden had je waarschijnlijk vragend gekeken, ‘besmettelijk, voor wat precies’? Maar nu zijn Corona en besmettelijkheid als een soort twee-eenheid met elkaar verbonden.

 

Waar je mee omgaat

Besmettelijk zijn ook onze gedachtes en gevoelens. Eigenlijk is iedere negatieve innerlijke toestand besmettelijk. Een ongelukkig gevoel verspreidt zich zelfs sneller dan een lichamelijke ziekte. Negativiteit wordt dus automatisch doorgegeven aan anderen die daar vatbaar voor zijn. Het spreekwoord is niet voor niks ‘waar je mee omgaat, word je mee besmet’.

 

Automatische reflex

Als je negativiteit niet meer wilt en niet meer nodig hebt, kun je kiezen. Er mee blijven lopen of er iets aan doen en het laten varen. Bijvoorbeeld met behulp van IEMT. Niet zelden zijn de negatieve gevoelens en gedachtes namelijk een gevolg van wat je eerder hebt ervaren. En daarmee een automatische reflex die ontkoppeld kan worden. 

 

Dus ben je nog besmettelijk?  Ja, ik wel. En hopelijk nog heel lang. Maar dan met levensvreugde in plaats van negativiteit.

 

IEMT is een methode om verlichting te bieden bij terugkerende ongewenste gevoelens (zoals stress, somberheid, trauma en angst), fysieke klachten en voor vragen rondom het zelfbeeld.

Veronique Eijkelkamp

06 - 316 835 16

veronique@overlevenskunst.nl

Delden

KvK - 72984481

BTW - NL001650831B84