Stress = topsport zonder wedstrijd

Langdurige stress is te vergelijken met een hardloopwedstrijd.

 

Startschot

Na het commando ‘op uw plaatsen….’ nemen de sprinters plaats achter de lijn. Het commando ‘klaar….’  brengt hun in de startpositie op knieën en handen. De spieren spannen zich aan. In het lichaam van de atleten komt het hormoon adrenaline vrij waardoor alle energie naar de spieren gaat. Alles voor een krachtige en explosieve start. Deze spanning duurt slechts enkele seconden totdat het startschot klinkt. De ontlading komt en de wedstrijd gaat van start. 
 

Druk

Stress en angst brengen je in dezelfde gespannen staat als deze sprinters voor de start. Alleen de wedstrijd begint nooit en je blijft in de startblokken staan. Er is geen bevrijding van de opgebouwde druk die je zorgen en angsten geven. 

 

Gevolgen van stress

Een langdurig hoog adrenalineniveau zet de gezondheid van je lichaam ernstig onder druk. Je kunt minder goed nadenken, minder ontspannen en je lichaam blijft in een staat van alertheid. Je spijsvertering, de opname van voedingsstoffen en de vernieuwing van cellen komen op een laag pitje te staan. Zelfs de werking van het immuunsysteem neemt af omdat het lichaam alleen nog maar energie wil gebruiken voor de stresssignalen van de naderende dreiging. Ofwel... shut down the system and prepare for action.

 

De ongezonde kant van stress en angst vraagt dus om serieuze aandacht. Altijd, maar vooral nu in de wereld waarin we leven. 

Laat jij de druk oplopen of komt er dan toch ‘een schot’ in jouw zaak?

 

IEMT is een methode om verlichting te bieden bij terugkerende ongewenste gevoelens (zoals stress, somberheid en angst), fysieke klachten en voor vragen rondom het zelfbeeld.

Veronique Eijkelkamp

06 - 316 835 16

veronique@overlevenskunst.nl

Delden

KvK - 72984481

BTW - NL001650831B84