IEMT is toch een soort EMDR?

Het antwoord is nee.

 

Wat je waarschijnlijk bedoelt, is dat je het werken met oogbewegingen herkent van EMDR. En dat klopt.

 

We gebruiken net als EMDR, oogbewegingen om automatische (gevoels)reacties te neutraliseren.

 

Maar IEMT gaat veel verder dan dat. Het heeft het beste van 8 methodes samengevoegd, waar de oogbewegingen van de EMDR er één van zijn. 

 

De verschillen tussen IEMT en EMDR:

  • IEMT is vrij nieuw (EMDR is inmiddels algemeen geaccepteerd)
  • IEMT kent geen of weinig bijwerkingen (bij EMDR moet je rekening houden met bijwerkingen zoals hoofdpijn of misselijkheid, hierdoor kun je soms even niet werken)
  • De oogbewegingen van IEMT zijn anders. We kijken precies waar de verandering plaatsvindt om snelle verandering te bewerkstelligen. Daarnaast werkt IEMT met chronische gedragspatronen en fysiologie. (EMDR werkt met oogbewegingen, tapjes en geluidjes)
  • IEMT zoekt in het onbewuste geheugen naar de herinneringen die het probleem veroorzaken. Het gevoelssysteem bepaalt welke dat zijn. (bij EMDR vormen de herinneringen uit het bewuste geheugen de kern van de behandeling)
  • IEMT neutraliseert een scala aan herinneringen die met elkaar verbonden zijn geraakt (EMDR behandelt één trauma per keer)
  • IEMT werkt met diverse emotionele problemen waaronder trauma en is gericht op persoonlijke groei en verstevigen van identiteit (EMDR is gericht op trauma behandeling)
  • Bij IEMT hoef je niets te vertellen over de inhoud van de herinnering (bij EMDR blijkt uit gespreksvoering welke herinnering de kern is van het probleem en herbeleef je deze)

Voor uitgebreide ervaringsverhalen en echte eye-openers klik je hier.

 

Meer informatie over de verschillen tussen IEMT en EMDR vind je op deze pagina

Veronique Eijkelkamp

06 - 316 835 16

veronique@overlevenskunst.nl

Delden

KvK - 72984481

BTW - NL001650831B84