Wat kies jij?

Heb jij wel eens nagedacht over hoe je Corona eigenlijk wilt zien? Als het grote allesvernietigende monster of als een microscopisch klein organisme dat we zo min mogelijk inspraak willen geven. Je zou zeggen gemakkelijke keuze, dat laatste natuurlijk. Toch is het in ons onderbewustzijn nog niet zo’n uitgemaakte zaak.

 

We kunnen er nu eenmaal niet omheen. Lege straten, gesloten winkels en voor sommigen zelfs lege stoelen aan de kersttafel. De stress, het verdriet en de eenzaamheid is overal voelbaar. 

 

Door de berichtgeving en waarschuwingen is er bij jou misschien onbewust angst ontstaan. Of is Corona in je gedachten heel groot geworden. Of is het stressniveau de laatste maanden gestegen. En dat moeten we nou net niet hebben. 

 

Wetenschappelijk is namelijk bewezen dat angst en stress een negatieve invloed hebben op ons afweersysteem. Het systeem dat er juist voor moet zorgen dat het afrekent met dat virus. Op de vraag hoe je dit systeem zo sterk mogelijk houdt, is natuurlijk geen eenduidig antwoord te geven. Er bestaat ook geen toverformule. Toch is er een keuze. 

 

Zo heb ik er bewust voor gekozen om het virus in mijn gedachten zo klein mogelijk te houden door:

-       angst zoveel mogelijk te elimineren

-       me te houden aan de maatregelen maar te genieten van de dingen die nog wel kunnen

-       stressbronnen uit mijn leven te weren

-       bewust te leven door te kiezen voor dingen die mij voeden

-       de verbinding te voelen met de mensen om me heen

 

En nee dit is natuurlijk geen garantie voor succes maar mijn manier om deze crisis het hoofd te bieden. 

Wat kies jij?

 

IEMT is een methode om verlichting te bieden bij terugkerende ongewenste gevoelens (zoals stress en angst) en voor vragen rondom identiteit en zelfbeeld.

Veronique Eijkelkamp

06 - 316 835 16

veronique@overlevenskunst.nl

Delden

KvK - 72984481

BTW - NL001650831B84