Ik voel het aan mijn water!

Wat voel je dan precies en over welk water gaat dit? In bepaalde situaties kun je een gevoel hebben dat je misschien niet precies onder woorden kunt brengen maar dat je wel bezig houdt. Je ‘water’.

 

De kracht van intuïtie

Als eventmanager was ‘mijn water’ iets dat me regelmatig aan het denken zette. Het begon met een onbestemd en onrustig gevoel in mijn buik dat me wilde waarschuwen. Maar waarvoor? In het begin had ik geen idee. Door dit gevoel serieus te nemen, kwam ik regelmatig uit bij dat stukje van het evenement dat nog aandacht vroeg.

Naar verloop van tijd, leerde ik deze bron van innerlijke wijsheid steeds beter kennen. Ik merkte dat deze kracht vooral naar boven kwam als je bovenkamer zich even koest houdt. Na een nachtje slapen, een lekkere wandeling, een avondje sporten of in mijn geval na een repetitie van mijn vocaal theatergroep.

 

Richtingaanwijzer

Intuïtieve beslissingen voelen soms impulsief of instinctief aan. Vaak herken je pas achteraf dat een ‘impulsieve’ actie heeft geleid tot een resultaat dat goed voor je was. Zo herinner ik me het spontane mailtje dat ik in de auto (als bijrijder, geen zorgen  stuurde om me op te geven voor een driejarige spirituele opleiding. Zonder overleg en zonder de plussen en minnen op een rijtje te zetten, deed ik dit gewoon.

Je intuïtie kan je dus helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen en dient daarmee als een soort richtingaanwijzer in je leven. Wil ik daarmee zeggen dat je maar klakkeloos moet doen wat je gevoel je ingeeft? Nee zeker niet. Dat heeft alles te maken met balans. Balans tussen hoofd en hart.

 

Intuïtie versterken?

Wil je de relatie met je intuïtie verstevigen, zorg dan dat je hiervoor per dag 5 minuutjes van je kostbare tijd reserveert en ga naar een plek waar je rustig kunt zitten. Doe je telefoon uit en zet je beide voeten op de grond en sluit je ogen enkele minuten. Laat de gedachten die opkomen zonder oordeel passeren en voel wat er te voelen valt. Het vergt wat oefening maar ik weet zeker dat je in contact komt met jouw bron van innerlijke wijsheid.

 

Ik voel het aan mijn water!

Veronique Eijkelkamp

06 - 316 835 16

veronique@overlevenskunst.nl

Delden

KvK - 72984481

BTW - NL001650831B84